Sisteme de detecție efractie

Pentru siguranta locuintelor, bunurilor, familiei sau a companiei este nevoie de instalarea unor sisteme de protectie si securitate performante.

In functie de nivelul de risc si de modul in care montajul este realizat, sistemele de alarma si detectie se pot clasifica in mai multe categorii. Astfel, pentru birouri, spatii rezidentiale (apartamente, case, vile), spatii comerciale sau spatii industriale, veti putea alege dintre sisteme de alarma wireless sau cablate

Aceste sisteme de alarmă și detecție au rolul de protecție activă și țin la distanță tentativele de spargere ale infractorilor. Astfel, cei care comit ilegalități sunt descurajați în momentul în care află că imobilul respectiv este monitorizat, riscul de a fi prinși fiind considerabil. Cum funcționează aceste sisteme? Atunci când cineva încearcă să pătrundă prin efracție într-un anumit spațiu protejat, sistemul detectează încercarea de acces și avertizează proprietarul sau firma care se ocupă de monitorizarea obiectivelor.

Pentru că detectorii de mișcare și senzorii cu care este prevăzut un sistem antiefracție să alerteze proprietarul, sistemul trebuie să fie armat. Numai în acest mod vor fi transmise datele înregistrate la unitatea centrală, cea care va declanșa alarmă. În câteva secunde, semnalele vor îndepărta infractorii și vor permite proprietarului să alerteze autoritățile.

Componentele ce intra in componenta unor sisteme de alarma și detecție
  • Centrala de alarma cu memorie de evenimente
  • Detectoare miscare, vibratii, geam spart, incendiu;
  • Sirene avertizare, tastaturi, contacte magnetice;
  • Comunicatoare digitale/vocale, IP, GSM, PSNT.
  • Acumulatori pentru asigurarea autonomiei
  • Dispozitive de comunicație prin linie telefonica fixa sau mobila

Un sistem de detecție efracție este o instalație cu rol de protecție, având scopul de a detecta și semnaliza apariția unui furt sau accesul neautorizat în spatiile protejate, precum și acela de a alarma personalul de paza sau firma de securitate.

Sistem de detectie efractie este destinat descurajării și întârzierii acțiunilor de efracție iar în cazul in care se produc aceste acțiuni cu ajutorul sau sa se poată lua măsuri de contracarare

Compunerea echipamentului de control și semnalizare

Echipamentul de control si semnalizare (E.C.S.) este o structură prin care alte componente pot fi alimentate cu energie și controlate. Rolul său este complex: