Sisteme de control acces

Sistemele de Control Acces si pontaj oferite de Expert Sistem sunt optimizate pe cerintele si locatiile Clientului, oferind un grad sporit de control al personalului si al accesului acestuia in anumite zone..

Sistemele de control access pot fi folosite atât pentru a împiedica pătrunderile neautorizate în anumite spatii, cât și pentru a tine evidenta persoanelor care au acces în anumite încăperi. Sistemul consta în utilizarea de către persoanele agreate, la intrarea în zonele cu de acces controlat, a unor cartele magnetice sau de proximitate, tastaturi cu cod de acces, cititoare de amprenta sau cititoare de iris.

Sistemele moderne de control acces și pontaj sunt gestionate de un Controller, acesta comunicând cu un computer către care sunt transmise toate evenimentele din sistem. Informațiile primite de la cititoarele de proximitate sunt prelucrate cu softuri specializate de control și pontaj care au și funcții grafice pentru analiza activității fiecărui angajat sau departament în parte. Softul de control acces poate restricționa sau permite accesul în diferite zone ale unei instituții în funcție de data, ora, perioada de concedii etc.

Sistemele cu cartele de proximitate au marele avantaj de a nu se uza. Comunicarea cu cititorul se face prin unde electromagnetice, nevand loc contact fizic, iar implicit nu apare nici uzura. Pe cartele se pot imprima emblema companiei, fotografia posesorului si datele lui de identificare (nume, functie etc). Cardul poate servi de asemenea ca legitimatie de serviciu.

Solutii tehnice oferite de Expert Sistem:

Un sistem de control este un dispozitiv sau un set de dispozitive care gestionează, comandă, conduce sau/și reglează comportamentul altor dipozitive sau sisteme.

  • Sistemele de control acces si pontaj moderne
  • Informatiile primite de la cititoarele de proximitate
  • Soft de control acces
  • Sistemele cu cartele
  • Cartele personalizate cu logo companie
  • Stație de recepție alarmă la incendiu

La toate acestea departamentul tehnic al Expert Sistem poate oferi programe specializate de pontaj, care preiau informațiile din sistemul de control al accesului și generează o gama complexa de rapoarte de pontaj, grafice și analize periodice, exportul datelor în formate compatibile cu aplicațiile pentru calcularea salariilor.

Care sunt beneficiile unui sistem de control acces?

Nevoia de control acces a aparut ca urmare a necesitatii de securitate si automatizare, de a limita accesul anumitor persoane si de a permite persoanelor autorizate sa aiba acces usor in zone prestabilite, doar pe baza unui card de acces.

Cand vorbim despre control acces automat vorbim si despre pontaj, de aici si Sistemele de Control Acces si Pontaj. Acestea au functia de a monitoriza o persoana din momentul in care intra in incinta unei cladiri securizate pana la parasirea acesteia, indicand exact locul unde a fost folosit cardul de acces.