Cautati porti culisante Suceava? Atunci ati ajuns in locul potrivit pentru ca va suntem alaturi cu servicii complet de productie si montaj porti, astfel incat sa va puteti bucura cat mai curand de sistemul modern de porti pe care vreti sa il utilizati. Alegeti potile culisante din oferta noastra si cu siguranta veti obtine cele mai importante beneficii pe care acestea le au de oferit. Portile noastre sunt rezistente, sunt usor de folosit si vestea buna este ca vin insotite si de instructiuni de intretinere, astfel incat sa le puteti folosi mult timp fara interventii. Respectati instructiunile primite si cu siguranta portile va vor fi alaturi pentru mult timp.
Porti culisante Suceava – tipuri de porti si mod de functionare
Portile glisante pot fi de doua tipuri:
poarta glisanta la vedere
poarta glisanta ascunsa

In primul caz, deschiderea portii se face facand-o sa ruleze de-a lungul peretelui, in al doilea caz, poarta este ascunsa in interiorul peretelui de un sistem care este cunoscut sub numele de contra-cadru. Prin contra-cadru pentru poarta glisanta incastrata se intelege un sertar metalic care gazduieste poarta si ii permite sa se ascunda in interiorul peretelui.
Ambele solutii rezolva o problema de spatiu, dar cea incastrata permite, de asemenea, eliberarea peretelui prin care ruleaza poarta si ofera mai multe posibilitati de utilizare. In plus, in functie de tipul de contra-cadru utilizat, se poate obtine un numar mare de deschideri.
Detaliile structurii metalice studiate special atat pentru peretii de constructie, cat si pentru peretii din gips-carton.
Contracadrul sau cadrul pentru portile glisante incastrate este o structura metalica care permite portii glisante sa dispara in interiorul unui perete (de gips-carton). In functie de zona geografica, acest element este cunoscut sub diferite nume, cum ar fi cadrul fals sau profilul fals.
Contracadrul este compus dintr-o cutie care este plasata in interiorul peretelui, un sistem de alunecare (un ghidaj) plasat in partea de sus care permite lamei sa se ascunda in perete si un stud vertical pe care poarta bate la inchidere.
Un contra-cadru, pentru a fi un produs de calitate, trebuie sa respecte anumite cerinte de fiabilitate si durabilitate.
Robustete: contracadrul trebuie sa fie la fel de rezistent ca peretele si trebuie sa permita intretinerea fara a afecta peretele;
Fluiditate si usurinta in miscarea portii: carucioarele si ghidajul trebuie sa permita o miscare fluida si usoara si trebuie sa poata fi inlocuite cu usurinta in caz de deteriorare;
Garantarea scaunului miscarii portii fara impingeri ale contra-cadrului: ceea ce ar putea crea dificultati de deschidere a portii;
Nu creaza fisuri in tencuiala: deoarece face parte din perete, contracadrul nu trebuie sa modifice aspectul si textura acestuia;
Usurinta instalarii si intretinerii: un contra-cadru care este usor de asamblat si instalat chiar si de catre personalul nespecialist garanteaza durabilitatea produsului, deoarece interventiile pentru intretinerea sau instalarea accesoriilor mai tarziu ar trebui sa fie posibile fara a afecta structura peretelui.
Tinand cont de aceste informatii, acum este mult mai usor sa va decideti cu privire la un anumit tip de poarta.