Cautati servicii de automatizari porti Suceava? Atunci ati ajuns exact unde trebuie pentru ca noi suntem alaturi de dumneavoastra cu servicii premium de instalare porti. Recomandarea noastra este sa optati de fiecare data pentru porti de buna calitate sau pentru usi automatizate din materiale foarte rezistente astfel incat sa le puteti folosi mult timp fara sa aiba nevoie de modificari.
Automatizari porti Suceava – cum au aparut portile automatizate?
In secolul I d.Hr. C., matematicianul grec Heron din Alexandria a inventat prima usa automata si asa s-a dus vestea mai departe. Acesta descrie doua aplicatii diferite pentru usile automate. Primul a folosit caldura unui foc aprins de preotul templului orasului. Focul a fiert apa intr-un recipient de bronz, iar dupa cateva ore, presiunea din interiorul recipientului a crescut deasupra presiunii atmosferice, determinand pomparea apei in recipiente adiacente. Aceste vase laterale au actionat ca contragreutati, care printr-o serie de franghii si scripeti au deschis usile templului, in momentul in care oamenii au sosit pentru rugaciune. A doua aplicatie este cea folosita de Heron insusi, intr-o instalatie similara, pentru a deschide portile orasului. 
In 1931, inginerii Horacio H. Raymond si Sheldon S. Roby de la producatorul de scule si hardware, Stanley Works, au proiectat primul model al unui dispozitiv care a provocat deschiderea unei usi automate.
Inventia a fost brevetata si instalata la restaurantul Wilcox Pier din West Haven, Connecticut, ca un ajutor pentru ospatari atunci cand transporta farfurii cu alimente sau bauturi, cu ambele maini ocupate. Intregul sistem, inclusiv instalarea, costa aproximativ 100USD la momentul respectiv. 
In 1954, Dee Horton si Lew Hewitt au inventat prima usa glisanta automata. Aceasta usa automata a folosit un „dispozitiv de actionare a covorasului” (un comutator sub un covor, activat de greutatea unei persoane). In 1960, au fondat impreuna Horton Automatics Inc si au introdus pe piata prima usa glisanta automata comerciala.
La ce sa fii atent cand cumperi o poarta automatizata
Inainte de a cumpara usa automata, ceea ce trebuie sa faceti este sa verificati daca are marcajul CE. Aceasta insigna este purtata de produse care au trecut de controale de calitate exigente. Controalele cerute de Uniunea Europeana. Prin urmare, este garantia maxima pentru consumator. Toate usile de la Pode buna calitate au aceasta emblema.
Evident, alegerea unui motor potrivit este esentiala pentru a evita defectiunile automate ale usilor. Ar trebui sa va uitati la greutatea usii si la dimensiune. Cu acesti doi parametri puteti alege o usa buna.
Materialele din care este facuta poarta sunt foarte importante pentru ca, cu ajutorul lor veti putea folosi poarta pentru mai mult timp fara sa fie nevoie de interventii. De asemenea, o poarta din materiale de buna calitate, cu imbinari bune, este o poarta pe care o veti putea folosi mult timp fara nicio problema si fara accidente. Portile automaizate sunt grele de obicei, ceea ce inseamna ca veti intampina mari probleme daca se desprind si cad. Acesta este motivul pentru care folosim cele mai sigure solutii atunci cand producem portile automatizate pe care le gasiti pe site-ul nostru.